“De berichten die ik post worden nauwelijks gelezen, laat staan dat ze nieuwe klanten opleveren. Waarvoor doe ik het nog? Ik heb geen zin meer in social media”. Het was één van de wanhopige kreten van een potentiële klant die ik onlangs aan de lijn had. Herkenbaar?

Toverstaf

Soms denken we dat social media ons in no-time klanten brengt. Als we maar af en toe iets posten, dan komt het goed. Het tegendeel is waar, social media is geen toverstaf.

Wat we misschien niet genoeg beseffen – en daar weet ik alles van – is dat social media alleen werkt als je er ook veel goeds in stopt. En dan heb ik het niet over 4 lullige berichtjes per maand op Facebook over hoe goed je diensten zijn ;).

Aandachtspunten social media

Misschien dat je er nu helemáál geen zin meer in hebt, maar zoals bij alles geldt ook hier: ‘wat je aandacht geeft groeit’. Dus daarom 3 aandachtspunten voor als je goed aan de slag wilt:

  1. Allereerst aandacht voor je boodschap: Wat wil jij jouw doelgroep zeggen? Waarin verschilt jouw boodschap met die van je concurrenten? Zorg dat je niet (ongeveer) hetzelfde roept en durf te onderscheiden! Alleen dan zullen je berichten opvallen.
  2. Aandacht voor creatie: Hoe ga je hetgeen je te zeggen hebt (boodschap) op een juiste manier overbrengen (communicatie), zodat je de doelgroep in beweging komt? Leef je goed in, weet wat er speelt en pas je communicatie erop aan. Alleen diegene die de doelgroep weet te raken, wint!
  3. En als laatste de aandacht voor het proces: volhouden. Niet stoppen na een paar berichten. Bijschaven en doorgaan! Herhaling belooft betaling.

Dus… wat ga je komende week allemaal delen?
Veel succes!

Liefs,
Rosian

PS Hoe dan?

Merk je dat je het allemaal wel goed begrijpt, maar dat wanneer je daadwerkelijk aan de slag gaat het verdomde lastig blijkt te zijn de juiste woorden op papier te zetten? Op vrijdag 23 augustus, tijdens de Content Creatie Sessie, reik ik je methoden en manieren aan waardoor jij straks de berichten zo uit de mouw schudt!

Meer weten? Schrijf je alvast in op de volgende pagina en krijg bericht zodra het programma bekend is!