Slik.

Ik zei het. Ik zei het écht.

Het was vorig jaar november.

Een ondernemer belde me. Van een advocatenkantoor. Hij had iemand nodig ter ondersteuning van de marketing. Er was een gat gevallen nu de vaste medewerker met zwangerschapsverlof was. Of ik dat het wou dichten.

En ik zei nee. Ik ben geen ‘gatendichter’.

Bijkomen

Eenmaal de telefoon neergelegd, moest ik bijkomen.

Ik had geld kunnen verdienen.

Ik had heel eenvoudig een nieuwe opdrachtgever aan mijn portfolio kunnen toevoegen.

Een extra bedrijf kunnen helpen.

En dacht alleen maar aan de woorden: als je iedereen bedient, bedien je uiteindelijk niemand. En dus zei ik ‘nee’. Want het advocatenkantoor, maar vooral de opdracht, behoorde niet tot mijn doelgroep en core business.

Kiezen voor kwaliteit

Ik had ondervonden dat héél veel soorten mensen en bedrijven helpen, hoe mooi het ook klinkt, niet iets was waar ik nou enorm veel energie van kreeg. En bovendien kan ik niet iedereen zo goed helpen als dat ik zou willen.

Daarom kies ik een specifieke groep mensen uit als mijn doelgroep. Met specifieke opdrachten. Zodat ik hen de aandacht kan geven die ze verdienen. Met iets waar ik heel goed in ben. Waardoor zij weer in staat zijn om te knallen. Want dat is wat ze willen.

Geen loze tips of adviezen. Maar écht geholpen worden. Kwaliteit dus.
Dus zeg ik tegenwoordig vaker nee dan ja, hoe lastig soms ook.

Voor de durvers!

Mijn doelgroep zijn de ondernemers die kwaliteit verwachten en kritisch durven te kijken.

Die niet enkel ondernemen voor het geld, maar ook voor het plezier.

Die snappen (weliswaar vaak door tegenvallende ervaringen uit het verleden) dat marketingtrucjes voor de lange termijn niet voldoende werken.

Die niet alleen praten, maar vooral waarmaken. Laten zien!

En weten dat mensen door alle promopraatjes (die je nog steeds vaak ziet) heen zullen prikken.

Voor hen die durft ben ik er om samen een sterk, authentiek merk te bouwen. Te ontdekken wat hét is dat jouw bedrijf onderscheid van al die anderen. Zodat we dát kunnen laten zien en de klanten aantrekken die bij je passen.

Dat is wat ik doe: creatieve ondernemers helpen te veranderen in authentieke merken.

Maar vergis je niet…

Een sterk merk bouwen kost tijd. Vereist aandacht, durf, focus en kan alleen slagen als ook de merkstrategie klopt.

Zodat échte verbinding mogelijk is. En we steeds meer echte mensen met echte merken krijgen.

Hoe mooi zou dat zijn?! Ik kan niet wachten!

Als je iedereen bedient, bedien je uiteindelijk niemand

Mocht je toch voor de trucjes en de ‘snelle hap’ willen gaan? Even goede vrienden, maar dan ben ik er niet voor je.

“Als jij iedereen bedient, bedien je uiteindelijk niemand.”

Voor wie ben jij er vooral niet? Laat het me weten.
Succes met kiezen!

PS. 

Wil je voorkomen dat mensen na het lezen van 3 social media berichten afhaken omdat ze denken ‘Het zal wel?’ Of misschien nog erger: ‘Heb je haar weer!’? Wens je graag wat meer variatie in je social media berichten toe te voegen, om maar niet steeds ongeveer hetzelfde te vertellen met de kans dat mensen je niet meer willen volgen? Of dat iedereen je volgt, behalve de mensen die interesse in je dienst/product zouden moeten hebben? Klik dan snel verder. Er zijn namelijk nog maar 2 plekken voor de Content Inspiratie Sessie op 23 augustus (voorlopig ook de enige!). Tot dan! 

Liefs,
Rosian